En dag på Bamsebo

07.15  Bamsebo öppnar och barnen kommer några åt gången. Efter en kram och vink till föräldern går barnen och pedagogen för att sätta igång leken. Kanske startar dagen med en stund i soffan och en god bok.

08.00 Frukostvagnen kommer in och barn och pedagoger äter en god frukost tillsammans, med gröt eller fil och nybakt bröd. Vid frukosten småpratas det lite och planer för dagens lek och lärande görs.

09.15 Nu har alla barn och pedagoger kommit och dagens samlingar, inne eller ute, drar i gång. Varje dag har sitt innehåll, sång, bild, skogsutflykter, storylineupplevelser – ja, mycket kan hända. Leken böljar och flödar både ute och inne.

11.30 Nu är det dags att äta den lunch tillsammans. I mindre grupper låter alla sig väl smaka och samtalsämnen är det gott om, med små grupper kommer alla till tals.

12:30 Efter maten blir det en stunds vila, antingen med en bra bok eller så slumrar man till en stund på madrassen. När vi samlat kraft så är det full fart på leken igen, såväl ute som inne.

14.30 Mellanmål serveras antingen inne eller ute på gården när vädret tillåter. Därefter fortsätter leken tills det är dags att gå hem.

17.00 Bamsebo stänger.

På torsdagar och fredagar kommer en förälder och hjälper till på eftermiddagen, då är det lite extra roligt.