07.15  Bamsebo öppnar och barnen kommer några åt gången. Efter en kram och vink till föräldern går barnen och pedagogen för att sätta igång leken. Kanske startar dagen med en stund i soffan och en god bok. 

08.00 Frukostvagnen kommer in och barn och pedagoger äter en god frukost tillsammans. Vi frukosten småpratas det och pedagogiska delar vävs in i samtalen. De stora barnen hjälper ofta stolt de mindre barnen med att bla breda smörgåsar hälla upp dryck och vara bra förebilder vid matbordet.  

09.15 Nu har alla barn och pedagoger kommit och dagens samlingar, inne eller ute, drar i gång. Varje dag har sitt innehåll och sin struktur som tydligt presenterar i form av bildstöd för att skapa tydlighet och en trygg miljö. 

Sång, bild, skogsutflykter, storylineupplevelser – ja, mycket skojigt kan hända under dagen på Bamsebo. 

11.30 Nu är det dags att äta lunch tillsammans. I mindre grupper låter alla sig väl smaka och samtalsämnen är det gott om, med små grupper kommer alla till tals samtidigt som det finns utrymme att väva in pedagogiska delar. Maten som lagas i husets kök av vår engagerade kock är till stora delar närproducerad och gjord från grunden. 

12:30 Efter maten blir det en stunds vila, antingen med en bra bok eller så slumrar man till en stund på madrassen. När vi samlat kraft så är det full fart på leken igen, såväl ute som inne. 

14.30 Mellanmål serveras antingen inne eller ute på gården när vädret tillåter. Därefter fortsätter leken tills det är dags att gå hem. 

17.00 Bamsebo stänger. 

På torsdagar och fredagar är det föräldrainsats, då är det lite extra roligt. 
Läs mer om föräldrainsats under Förälder