”Barnen är ju det finaste vi har och att lämna dem varje dag  måste kännas tryggt och säkert. Jag har alltid känt att mina barn har en trygg plats på Bamsebo. Att de kan få utvecklas och bli sedda för vem de är. Samtidigt som de får möjlighet att i den starka gemenskap Bamsebo har få vänner för livet”

Som förälder på Bamsebo har du stor inblick i verksamheten och chans att påverka ditt barns vardag. Att engagera sig i ett föräldrakooperativ är både roligt och utvecklande och skapar stor gemenskap såväl som trygghet både för dig och ditt barn.

Föräldrarnas roll 

Föräldrarna är medarbetarnas arbetsgivare och driver verksamheten framåt. 

Arbetsutskott

Bamsebos arbetsutskott, AU, består av ett antal personer bl.a. ordförande, kassör etc. som förbereder frågor inför stormöten. Stormötena hålls ett antal gånger per läsår där man som förälder förväntas delta för att ta del av dagordningen

Arbetsgrupper 

Varje förälder ingår i en arbetsgrupp som varierar från år till år. Allt ifrån att vara delaktig i AU till rekrytering, trivsel, fix etc  

Fadderfamilj 

När man börjar på Bamsebo tilldelas man en fadderfamilj som stöttar upp lite extra under det första året samt på den nya familjens första arbetspass. 

Föräldrainsats 

Varje torsdag eftermiddag, kl 13-17, får tre föräldrar nöjet att jobba i verksamheten och ansvara för barngruppen indelad i mindre grupper. 

Insatsen är fördelad på ett flertal tillfällen per familj och sträcker sig året om. 

Föräldrarna får innan sitt första arbetspass tydliga instruktioner av personalen hur ett arbetspass går till. Väl på plats ges ytterligare instruktioner för dagens arbetspass. 

Ta del av kunskap 

Under sin tid på Bamsebo ges möjlighet till fortbildning i form av externa föreläsare och inspiratörer. Vilket skapar ännu större kunskap för föräldrarna och på så vis trygghet för barnen.